top of page

Εδώ θα βρείτε τις συχνότερες ερωτήσεις και απαντήσεις για το αγαπημένο σας Lybera.

 

Αν δεν βρείτε την απάντηση που επιθυμείτε στις παρακάτω ερωτήσεις, θα χαρούμε να επικοινωνείσετε μαζί μας και θα λάβετε την απάντηση μας το συντομότερο.

 

 

 

01

02

Που μπορώ να βρώ το Lybera;
Το υγιεινό εμμηνορροϊκό κυπελλάκι Lybera , θα το προμηθευτείτε από το φαρμακείο της γειτονιάς σας, στην περίπτωση που δεν είναι εφοδιασμένο θα πρέπει να ζητήσετε από το φαρμακοποιό σας και αυτός να το ζητήσει από τη φαρμακαποθήκη που συνεργάζεται. Η αποστολή γίνεται άμεσα.  Επίσης μπορείτε και να προμηθευτείτε το Lybera μέσω των ηλεκτρονικών φαρμακείων είτε μέσω του δικτύου. 

 

03

04

Είναι κατάλληλο για όλες τις γυναίκες;
Ναι!, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός αφού επιλέξει το μέγεθος που της ταιριάζει.
 

 

05

Από ποια ηλικία μπορεί μια γυναίκα να το χρησιμοποιεί;
 
Προτείνεται η χρήση του Lybera, μετά την ηλικία που έχει αρχίσει η σεξουαλική ζωή.
 

06

Μέχρι ποια ηλικία μπορεί μια γυναίκα να το χρησιμοποιεί;
 
Η χρήση του Lybera, παρατείνεται μέχρι την εμμηνόπαυση.
 
 

 

07

Μπορώ να χρησιμοποιήσω για λίγο το Lybera της φίλης μου;
 
Το υγιεινό εμμηνορροϊκό κύπελλο Lybera, είναι αυστηρά προσωπικό αντικείμενο και δεν συνίσταται η χρήση του και από άλλα άτομα.
Παίρνω αντισυλληπτικά χάπια μπορώ να το χρησιμοποιήσω;
 
Βεβαίως, δεν υπάρχει αλληλεπίδραση.

08

Γιατί θα πρέπει να το αποστειρώνω, και κάθε πότε;
 
Αν και το περιβάλλον του κόλπου δεν είναι αποστειρωμένο, Το υγιεινό εμμηνορροϊκό κύπελλο Lybera, μετά την αγορά του και πριν την πρώτη χρήση του θα πρέπει να αποστειρώνεται με βρασμό για 5 λεπτά, καλό θα είναι για λόγους προστασίας της υγεία του κόλπου να αποστειρώνεται μετά το τέλος κάθε κύκλου και να φυλάσσεται στο ειδικό σακουλάκι μέχρι την επόμενη χρήση του.

09

Γιατί θα πρέπει να πλένω τα χέρια μου πριν το χρησιμοποιήσω;
 
Τα χέρια μας , δυστυχώς, μεταφέρουν πάρα πολλά μικρόβια, για λόγους προστασίας και υγιεινής , θα πρέπει να είναι καθαρά για να μην προκαλέσουμε κάποια μόλυνση.

10

Με τι καθαριστικά θα πρέπει να πλένω το Lybera μου;
 
Μπορείτε να πλένετε το υγιεινό εμμηνορροϊκό κυπελλάκι Lybera, με ένα ουδέτερο υγρό σαπούνι κατάλληλο για πλύσεις της ευαίσθητης περιοχής.
ΔΕΝ θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σκληρά οικιακά καθαριστικά , καθαριστκά με άρωμα γιατί πολλά αρώματα περιέχουν αλλεργιογόνα, απορυπαντικά πλυντηρίου, πετρελαιοειδή, οινόπνευμα, ξύδι, χλώριο.

11

Η φίλη μου αν και είναι παρθένα χρησιμοποιεί Lybera, είναι σωστό;
 
Βεβαίως, το υγιεινό εμμηνορροϊκό κύπελλο Lybera, πριν να εισαχθεί στον κόλπο διπλώνεται – τσακίζεται και αποκτά πολύ μικρό σχήμα- μέγεθος που το βοηθά εύκολα να εισαχθεί, στην περίπτωση που ο παρθενικός υμένας είναι χαλαρός η έχει λίγο διαρραγεί, ( περιπτώσεις κοριτσιών με έντονη αθλητική δραστηριότητα) σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να το χρησιμοποιεί.

12

.Έχει αντενδείξεις η χρήση του;
 
Η μόνη αντένδειξη είναι όταν υπάρχουν μολύνσεις η φλεγμονές στο κόλπο, η γυναίκα θα πρέπει να ακολουθήσει την θεραπεία που θα της υποδείξει ο γυναικολόγος της και όταν θα αποκατασταθεί η υγεία του κόλπου μπορεί πάλι να το χρησιμοποιεί.

13

Μπορώ να φορώ το Lybera, και να χρησιμοποιώ και σερβιετάκι;
 
Στην περίπτωση που θα θέλατε να νιώθετε πιο ασφαλής και μέχρι να εξοικειωθείτε με το υγιεινό εμμηνορροϊκό κύπελλο Lybera, σας το προτείνουμε, στη συνέχεια δεν θα το χρειάζεστε πλέον.

14

15

Αν βρεθώ σε χώρο που δεν υπάρχει νιπτήρας , πως θα το ξεπλύνω το Lybera μου;
 
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις μικρής ακράτειας ούρων;
 
Όχι, το υγιεινό εμμηνορροϊκό κυπελλάκι Lybera, τοποθετείται σε διαφορετικό σημείο από την ουρήθρα.

16

Είναι νέα μέθοδος για την διαχείριση της περιόδου, μήπως θα πρέπει να περιμένω να δοκιμασθεί πρώτα και μετά να το χρησιμοποιήσω και εγώ;
 
Είναι νέα μέθοδος για την Ελλάδα, σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου όλο και περισσότερες γυναίκες αλλάζουν τον τρόπο που διαχειρίζονται την περίοδο τους , με προσανατολισμό υγιεινό οικονομικό οικολογικό. Στις αναπτυγμένες Σκανδιναβικές χώρες η μία στις 4 γυναίκες το εμπιστεύεται.

17

Πόσες ώρες με προστατεύει από τις διαρροές και τις δυσάρεστες οσμές;
 
Το υγιεινό εμμηνορροϊκό κυπελλάκι Lybera, προστατεύει μέχρι και δώδεκα ώρες, προτείνεται η αλλαγή να γίνεται κάθε 4 -8 ώρες . Συνήθως μετά τους πρώτους κύκλους η γυναίκα εξοικειώνεται και ρυθμίζει μόνη της κάθε πότε θα κάνει την αλλαγή.

18

19

Αν ξεχάσω να το αφαιρέσω είναι κακό;
 
Όχι βέβαια, το υγιεινό εμμηνορροϊκό κυπελλάκι Lybera, είναι εξαιρετικά ανεκτό και ασφαλές, μπορεί να παραμείνει στον κόλπο συνεχώς μέχρι και 30 ημέρες. Φυσικά οι αλλαγές στο lybera θα πρέπει να είναι από 2 μέχρι 5 φορές το εικοσιτετράωρο ανάλογα με το πόσο πλόυσια είναι η ροή. Τα παρακάτω tests το πιστοποιούν: Intracutaneous Reactivity - Ενδοδερμική αλλεργική αντίδραση Acute Systemic Toxicity – Οξεία Συστηματική ΤοξικότηταImplantation Test – Τεστ Εμφύτευσης
 
Έχω κάποια γυναικολογικά προβλήματα, μπορώ να το χρησιμοποιώ;
 
Θα πρέπει με την βοήθεια του γυναικολόγου σας να λύσετε αυτά τα προβλήματα και μετά να το χρησιμοποιήσετε.

20

Πόσο εύκολα μπορώ να το αφαιρέσω;
 
Είναι πανεύκολο, αφού επιλέξετε την πιο άνετη θέση για σας , συνήθως στη τουαλέτα η σε βαθύ κάθισμα επειδή σε αυτή τη στάση «κονταίνει» το μήκος του κόλπου, δείτε περισσότερα στις οδηγίες χρήσης .

21

Μήπως όταν ξαπλώνω έχω διαρροές;
 
Όχι, το υγιεινό εμμηνορροϊκό κυπελλάκι Lybera, εφαρμόζει τέλεια στα τοιχώματα του κόλπου , μπορείτε ακόμη και να κοιμηθείτε γυμνή.

22

Παρατήρησα πως υπάρχουν δύο μεγέθη, ποιο είναι κατάλληλο για μένα;
 
Εξαρτάται από την ηλικία και από τον τρόπο που έχετε γεννήσει , συνήθως ακολουθείται ο κανόνας:
Lybera 1. Αν είστε κάτω από 30 ετών
Lybera 1. Αν γεννήσατε με καισαρική τομή και είστε κάτω από 30 ετών
Lybera 2. Αν είστε πάνω από 30 ετών
Lybera 2. Αν γεννήσατε με φυσιολογικό τοκετό ανεξαρτήτου ηλικίας.
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις γυναικών με ηλικία πάνω από 30ετών που λόγω αθλητισμού η λόγω σωματότυπου χρησιμοποιούν το μικρό μέγεθος.

23

Είμαι Vegan, μπορώ να το χρησιμοποιώ;
 
Βέβαια, δεν υπάρχει καμία αντένδειξη, είναι αυτό που σς ταιριάζει και λόγω φιλοσοφίας.
 
 

24

.Μπορώ να το χρησιμοποιώ κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης;
 
Το εμμηνορροϊκό κυπελλάκι Lybera, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται κατά τη σεξουαλική επαφή γιατί φράσει την είσοδο του κόλπου και δεν μπορεί να χρησιμοποιειθεί σσν προφυλακτικό η σαν αντισυλληπτικό.
 
 

25

Έχω συνηθίσει με τις παραδοσιακές μεθόδους , γιατί να αλλάξω;
 
Ο κόσμος αλλάζει, η τεχνολογία και η επιστήμη προτείνει αυτή την καινοτόμο, υγιεινή, οικονομική, οικολογική, αποτελεσματική, άνετη λύση που προσφέρει απεριόριστη ελευθερία σε οποιαδήποτε δραστηριότητα και αν καταπιάνεστε. Δεν χρειάζεται πλέον να προβληματίζεστε επειδή έχετε περίοδο.

26

Μήπως το Lybera μου γλιστρήσει και φύγει χωρίς να το καταλάβω;
 
Ασφαλώς όχι, το υγιεινό εμμηνορροϊκό κυπελλάκι Lybera, εφαρμόζει τέλεια στον κόλπο και δεν μετακινείται μέχρι εσείς να το αφαιρέσετε.

27

Μετά από πόσους κύκλους θα συνηθίσω το Lybera;

 

Οι περισσότερες γυναίκες εξοικειώνονται με τη χρήση του μετά τον δεύτερο κύκλο.

    

28

Έχω ελαφριά πρόπτωση της μήτρας, μπορώ να το χρησιμοποιήσω;
 
Θα πρέπει πρώτα να εκφράσετε το πρόβλημα σας στον γυναικολόγο σας.
  

29

Έχω αλλεργία στο λάτεξ, μπορώ να χρησιμοποιήσω το Lybera;

 

Το υγιεινό εμμηνορροϊκό κυπελλάκι Lybera, είναι εξαιρετικά ανεκτό και ασφαλές, ΔΕΝ περιέχει : LATEX, ΦΘΑΛΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ, ΑΡΩΜΑ, ΛΕΥΚΑΝΤΙΚΑ, ΧΗΜΙΚΈΣ ΕΡΕΘΙΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, ΟΥΣΙΕΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

30

  
Έχω πόνους κατά την διάρκεια της περιόδου, μπορώ να χρησιμοποιώ το Lybera;
 
Βεβαίως , συνήθως οι πόνοι της περιόδου δεν οφείλονται σε βλάβες του κόλπου αλλά σε σπασμό της μήτρας που προσκαλείται από την παραγωγή των ορμονών με το όνομα προσταγλανδίνες , αν είναι πολύ έντονοι τότε μιλάμε για δυσμηνόρροια και θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας.

31

Μπορώ να χρησιμοποιώ κάποιο λιπαντικό για να διευκολύνω την εισαγωγή του;
 
Στην περίπτωση που ο κόλπος παρουσιάζει ξηρότητα , προτείνεται η χρήση λιπαντικής κρέμας με βάση το νερό, ο φαρμακοποιός σας ξέρει, ρωτήστε τον.

32

Παρατήρησα κατά την εξαγωγή του Lybera μου, πως έχει μία οσμή , τι σημαίνει αυτό;
 
Αν η οσμή είναι διαφορετική από τη φυσιολογική οσμή του αίματος , σημαίνει πως υπάρχει πιθανόν κάποια κολπίτιδα και θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας.

33

Στο Lybera, έχει γίνει προσθήκη χρωμάτων η αρωμάτων;

 

Όχι, ουδεμία προσθήκη χρώματος η αρώματος υπάρχει στο υγιεινό εμμηνορροϊκό κυπελλάκι Lybera.

34

Ποια είναι η λογική του να συλλέγει αντί να απορροφά τα έμμηνα, και ποια τα πλεονεκτήματα;
 
Τα αποροφητικά υλικά π.χ. ταμπόν εισέρχονται πολύ βαθειά στο κόλπο μέχρι τη μήτρα, έχουν μεγάλη επιφάνεια επαφής με τα τοιχώματα του κόλπου, διογκώνονται όταν απορροφούν τα έμμηνα με αποτέλεσμα να δημιουργείται αίσθημα φόρτου και καύσου, το Lybera ελαχιστοποιεί την επαφή με τα τοιχώματα και η γυναίκα νιώθει άνετα και ανάλαφρα, επίσης η κολπική χλωρίδα παραμένει άθικτη επειδή η λεία επιφάνεια του Lybera δεν δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων , σε αντίθεση με τα ταμπόν που είναι δυνατόν να προκαλέσουν Σύνδρομο Τοξικού Σοκ, (TSS Toxic Shock Syndrome). Επίσης οι αλλαγές γίνονται αργότερα.

35

Πως με το Lybera, αποφεύγονται οι δυσάρεστες οσμές;
 
Οι δυσάρεστες οσμές προκαλούνται από την επαφή του αίματος με το οξυγόνο, το υγιεινό εμμηνορροϊκό κυπελλάκι Lybera, αποτρέπει αυτή την αντίδραση του οξυγόνου με το αίμα και έτσι αποφεύγεται η κακοσμία που είναι συνήθης με τις σερβιέτες.

36

Είναι το Lybera πιο ακριβό από τις σερβιέτες και ταμπόν;
 
Το Lybera, έχει τιμή  29,90€, αυτή η αρχική δαπάνη εξαλείφει πλήρως τα μηνιαία έξοδα αγοράς σερβιετών ή ταμπόν, στο δε κόστος απόκτησης γίνεται απόσβεση σε 4-5 μήνες. εξαλείφει πλήρως τα έξοδα γιατί μπορεί να επαναχρησιμοποιείται μέχρι και για δέκα χρόνια, καταλαβαίνετε λοιπόν το μέγεθος της οικονομίας.

37

Υπάρχουν άλλα εμμηνορροϊκά κυπελλάκια σαν το Lybera;
 
Βεβαίως, αν κάποιος αναζητήσει στο διαδίκτυο παρόμοια προϊόντα με το Lybera, θα ανακαλύψει πάρα πολλά, (στο εξωτερικό είναι πλέον το απαραίτητο μυστικό αξεσουάρ της γυναίκας), που υποδηλώνουν την ανάγκη για πιο υγιεινό οικονομικό, οικολογικό, αποτελεσματικό και μοντέρνο τρόπο, διαχείρισης της περιόδου.

38

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των εμμηνορροϊκών κυπέλλων που υπάρχου στην διεθνή αγορά;

 

Α. Το υλικό κατασκευής,στα νεώτερα κυπελλάκια όπως το Lybera, κατασκευάζονται από υποαλλεργική πιστοποιημένη ιατρική πλατινική, είναι άνετα διακριτικά υγιεινά οικονομικά και δεν αντιδρούν με τον οργανισμό.

Β. Σχήμα- μέγεθοςΚάθε μάρκα έχει τις διαστάσεις της , τα μεγέθη της και τις προδιαγραφές απαλότητας.

39

Τα εμμηνορροϊκά κυπελλάκια πότε πρωτοεμφανιστήκαν στην αγορά;
 
Το πρώτο εμμηνορροϊκό κυπελλάκι δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ το 1930, έκτοτε έχουν υπάρξει άπειρες βελτιώσεις σε υλικό μέγεθος και σχήμα μέχρις ότου να λάβει την σημερινή του μορφή και να γίνει αναντικατάστατο μυστικό αξεσουάρ του έμμηνου κύκλου.

40

Αφού είναι τόσο καλό προϊόν, γιατί δεν διαφημίζεται;
 
Το υγιεινό εμμηνορροϊκό κυπελλάκι Lybera , δεν θεωρείται από τις μεγάλες εμπορικές εταιρείες καταναλωτικό προϊόν ,καθότι δεν εξασφαλίζει επαναλαμβανόμενες πωλήσεις όπως οι σερβιέτες και τα ταμπόν. Στις περισσότερες χώρες διανέμεται από μικρές εταιρείες με σαφή οικολογικό οικονομικό και υγιεινό προσανατολισμό.

41

Το Lybera έχει  ελεγθεί για την ύπαρξη Νικελίου;
 
Το υγιεινό εμμηνορροϊκό κυπελλάκι Lybera , είναι Nickel Free.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που έχει υγιεινό εμμηνορροϊκό κυπελλάκι Lybera;

 

Προσφέρει άνεση αποτελεσματικότητα και ασφάλεια, αυξάνει την εμπιστοσύνη, επιπλέον αφαιρεί κάθε περιορισμό και συμβιβασμό που σας υπέβαλαν τα μέχρι τώρα παραδοσιακά προϊόντα. Είστε ελεύθερη να πάτε για ψώνια, για χορό, στο γυμναστήριο , pilates, yoga, ποδήλατο, στο γραφείο, στο σχολείο, στο μπάνιο, στην πισίνα, στην αισθητικό, στο γιατρό, στο ταξίδι , στις διακοπές , στη θάλασσα, στο πάρτι. Κανένας περιορισμός και στα ρούχα που θα φορέσετε, η τα χρώματα, η το πόσο εφαρμοστά θα είναι, αν είναι φούστα η παντελόνι και σε οποιοδήποτε μέγεθος, με το υγιεινό εμμηνορροϊκό κυπελλάκι Lybera νιώθετε ελεύθερα.

 

bottom of page