top of page

Αγαπητή φίλη,

σάς ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που επιδείξατε για  το Υγιεινό εμμηνορροϊκό κυπελλάκι Lybera.

Αυτή την επαναστατική μέθοδο που αλλάζει τις συνήθειες και τη ζωή εκατομμυρίων γυναικών!

Το Lybera είναι ένα εμμηνορροϊκό κύπελλο από υποαλλεργική, πιστοποιημένη, ιατρική πλατινική σιλικόνη που συλλέγει την έμμηνο ρύση, χωρίς την απορροφά, και μπορεί να χρησιμοποιείται για πολλά  χρόνια!

Οδηγίες χρήσης

  • Αποστείρωση του Lybera

  • Εισαγωγή του Lybera

  • Αφαίρεση του Lybera

  • Καθαρισμός και συντήρηση

Αποστείρωση

Πριν να χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά το εμμηνορροϊκό κύπελλο Lybera, θα χρειαστεί να το αποστειρώσετε. Βράστε το για 5 λεπτά μέσα σε λίγο νερό σε μία μικρή κατσαρόλα με προσοχή ώστε η στάθμη του νερού να μην κατέβει πολύ. Μόλις ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία, το εμμηνορροϊκό κύπελλο Lybera θα είναι έτοιμο προς χρήση. Στη συνέχεια, θα επιλέξετε εσείς τη συχνότητα με την οποία θα αποστειρώνετε το εμμηνορροϊκό κύπελλο. Δεν χρειάζεται αποστείρωση κάθε φορά που το αδειάζετε και το τοποθετείτε ξανά, δεδομένου ότι το περιβάλλον του κόλπου ΔΕΝ είναι αποστειρωμένο.

Εισαγωγή

Αφού πλύνετε καλά τα χέρια σας, μπορείτε να προχωρήσετε στην εισαγωγή του Lybera. Καταρχήν θα πρέπει να επιλέξετε μία άνετη θέση. Συνιστούμε την τοποθέτηση σε μία από τις παρακάτω θέσεις:

βαθύ κάθισμα,

καθιστή,

στα γόνατα,

όρθια.

Θα βρείτε την καλύτερη δυνατή θέση με το χρόνο και με λίγη πρακτική! Για να εξοικειωθείτε πιο εύκολα και γρήγορα με το Lybera, συνιστάται τις πρώτες φορές να ξεκινάτε τη χρήση του κατά τις τελευταίες ημέρες του κύκλου .Για να τοποθετήσετε το Lybera συστήνουμε δύο μεθόδους "δίπλωσης"

Α μέθοδος (Εικ. 1-2). ή

Β μέθοδος (Εικ. 3-4-5).

Για να διευκολύνετε ακόμη περισσότερο την τοποθέτηση του κυπέλλου μπορείτε να  βρέξετε με νερό το εμμηνορροϊκό κύπελλο Lybera ή να χρησιμοποιήσετε λιπαντική κρέμα με βάση το νερό, αν και η λίπανση που προσφέρουν τα έμμηνα αποτελεί καλό λιπαντικό για τον κόλπο.

Σημ.: είναι σημαντικό, κυρίως τις πρώτες φορές, να είστε όσο περισσότερο χαλαρές γίνεται κατά τη φάση της εισαγωγής. Αφού  διπλώσετε τοεμμηνορροϊκό κύπελλο , κρατήστε το σταθερά με τον αντίχειρα και το δείκτη σας, όσο γίνεται πιο χαμηλά στη βάση του, με το άλλο σας χέρι ανοίγετε προσεκτικά τα εξωτερικά χείλη και το εισάγετε απαλά στον κόλπο (με προσοχή αν έχετε μακριά νύχια). θα εισχωρήσετε το εμμηνορροϊκό κύπελλο Lybera μέχρις ότου το σώμα του κυπέλλου και το στέλεχος να βρίσκονται μέσα στον κόλπο. Το Lybera τοποθετείται χαμηλότερα σε σύγκριση με τα ταμπόν. Τόσο απλά…

Το στέλεχος η ουρίτσα που έχει το εμμηνορροϊκό κύπελλο lybera, θα πρέπει να παραμείνει εντελώς μέσα στον κόλπο, ΔΕΝ πρέπει να βγαίνει προς τα έξω. Για πολλές γυναίκες, το στέλεχος είναι πολύ μακρύ. Όταν προεξέχει, ακόμη και λίγο, σε αυτή την περίπτωση,, καλό είναι να αφαιρέσετε το κυπελλάκι Lybera, να κόψετε με το ψαλίδι το μέρος του στελέχους που προεξέχει και να το τοποθετήσετε ξανά. Μερικές γυναίκες προτιμούν να το κόψουν εντελώς, αφού όμως προηγουμένως έχουν εξοικειωθεί με την χρήση του. Όπως θα δούμε και στη συνέχεια, το στέλεχος δεν είναι απαραίτητο για την αφαίρεση του κυπέλλου. Το εμμηνορροϊκό κύπελλο Lybera μόλις τοποθετηθεί, επανακτά αμέσως στο σχήμα του.  Όταν απομακρύνετε τα δάκτυλα σας θα πρέπει να αισθανθείτε εσωτερικά του κόλπου, μία μικρή κίνηση που σημαίνει ότι το κυπελλάκι έχει ανοίξει αυτομάτως, και έχει τοποθετηθεί σωστά. Αν θέλετε, πάντως, να είστε σίγουρες ότι έχει τοποθετηθεί σωστά το εμμηνορροϊκό κύπελλο περιστρέψτε το δείκτη σε όλη την περίμετρο του Lybera (Εικ. 6): με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσετε την είσοδο του αέρα στο εσωτερικό και τα μέρη που έχουν καμφθεί θα λάβουν αμέσως το σωστό σχήμα.

Ή, πιάνοντας τη βάση, περιστρέψτε λιγάκι το κυπελλάκι στο εσωτερικό του κόλπου (Εικ.7).

Σημ.: αν το εμμηνορροϊκό κύπελλο Lybera δεν είναι σταθερά τοποθετημένο, ενδέχεται να έχετε επιλέξει μικρό μέγεθος. Αντίθετα, αν με το δάκτυλο αντιλαμβάνεστε ότι το άνω μέρος του κυπέλλου δεν έχει ανοίξει εντελώς στην αρχική μορφή, ενδέχεται να έχετε επιλέξει πολύ μεγάλο μέγεθος. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε το σωστό μέγεθος ώστε να αποφύγετε διαρροές.  Όταν εξοικειωθείτε με την εισαγωγή και τη  χρήση   , το  εμμηνορροϊκό κύπελλο Lybera δεν αισθάνεστε οτι το φοράτε.

Αφαίρεση του Lybera

Μπορείτε να φοράτε το εμμηνορροϊκό κύπελλο Lybera μέχρι και 12 ώρες. Φυσικά αναλόγως της έντασης της ροής και της ημέρας του κύκλου, θα πρέπει να αδειάζετε το κύπελλο Lybera με διαφορετική συχνότητα

.Αρχικά, κάθε γυναίκα θα πρέπει να δοκιμάσει τη ροή της με το εμμηνορροϊκό κύπελλο Lybera καθώς, το μέτρο σύγκρισης με τις σερβιέτες ή τα ταμπόν που χρησιμοποιούσατε μέχρι σήμερα μπορεί να είναι λάθος. Με το εμμηνορροϊκό κύπελλο Lybera θα ανακαλύψετε πόσο αίμα χάνετε πραγματικά σε σχέση με τις σερβιέτες και πόσες λιγότερες φορές θα χρειαστεί να "αλλάξετε". Είναι σημαντικό όμως πριν την κάθε αλλαγή να πλένετε καλά τα χέρια σας.

Αφού λοιπόν, επιλέξετε την καλύτερη θέση για εσάς για την εξαγωγή, είτε στην λεκάνη της τουαλέτας είτε σε βαθύ κάθισμα, (στο βαθύ κάθισμα, ο κόλπος κονταίνει και γίνεται πιο εύκολα η αφαίρεση) για να  αφαιρέσετε το εμμηνορροϊκό κύπελλο Lybera, αρκεί να πιέσετε με τα δύο δάκτυλα, αντίχειρα και δείκτη, τη βάση του κυπέλλου ώστε να διευρύνετε τις οπές που βρίσκονται στο άνω μέρος και για να απαλείψτε με αυτόν τον τρόπο το "κενό" (Εικ.8) ή αφαιρέστε το κενό αέρος εισάγοντας το δάκτυλο δίπλα στο κύπελλο (Εικ.9). Κάποιες γυναίκες με εκπαιδευμένο κόλπο διευκολύνουν περαιτέρω την εξαγωγή μπορούν και σπρώχνουν  προς τα κάτω με τους κολπικούς μύες (Εικ.10).Αφού αφαιρέσετε με προσοχή το εμμηνορροϊκό κύπελλο Lybera αδειάζετε το περιεχόμενο στην τουαλέτα το ξεπλένετε και το επανεισάγετε…. αυτό είναι όλο! Οι περισσότερες γυναίκες κάνουν την αλλαγή του Lybera κάθε 4-8 ώρες. Σημ.: είναι σημαντικό, κυρίως τις πρώτες φορές, να είστε όσο περισσότερο χαλαρές γίνεται σε αυτή τη φάση.

Καθαρισμός και συντήρηση

Το εμμηνορροϊκό κύπελλο Lybera μπορεί να πλυθεί απλά με νερό και σαπούνι κατάλληλο για την ευαίσθητη περιοχή. Θα πρέπει να θυμάστε να το ξεπλένετε καλά ώστε να αποφύγετε ερεθισμούς. Αν οι μικρο-οπές του Lybera είναι μπλοκαρισμένες μπορείτε να τις καθαρίσετε με ένα βουρτσάκι ή με μία βελόνα. Μετά τον καθαρισμό συνιστάται να τοποθετείτε και πάλι το κυπελλάκι στη συνοδευτική βαμβακερή θήκη ώστε να διατηρείται καθαρό για την επόμενη χρήση.

Προειδοποιήσεις

Το εμμηνορροϊκό κύπελλο Lybera, αν συντηρείται σωστά, μπορεί να επαναχρησιμοποιείται για πάρα πολλά χρόνια, αν παρατηρήσετε τυχόν "κιτρινίλα" αυτή δε επηρεάζει τη σωστή λειτουργία του.  Αν παρατηρηθούν βλάβες στο κύπελλο, συνιστάται η αντικατάστασή του. Το υγιεινό εμμηνορροϊκό κύπελλο Lybera δεν επηρεάζει την χλωρίδα του κόλπου, ούτε και το pH έτσι δεν μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα του κόλπου.Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε τόσο σε αναμονή του κύκλου όσο και σε όλη τη διάρκειά του, τηρώντας το χρονικό διάστημα που συστήνεται. Δεν έχουν προκύψει περιπτώσεις συνδρόμου τοξικού shock που να οφείλεται στα εμμηνορροϊκά κύπελλα από υποαλλεργική ιατρική σιλικόνη. Σε περίπτωση γυναικολογικών προβλημάτων, πριν από τη χρήση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Για τη δική σας ευκολία και σιγουριά (κυρίως κατά τις πρώτες φορές), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κυπελλάκι Lybera μαζί με ένα σερβιετάκι μέχρι να είστε απόλυτα σίγουρες ότι το χρησιμοποιείτε σωστά. Το κυπελλάκι Lybera μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και στις περιπτώσεις που υπάρχει τοποθετημένο σπιράλ η διάφραγμα αντισύλληψης , ή κολπικός δακτύλιος. Το εμμηνορροϊκό κύπελλο Lybera, θα πρέπει να αφαιρείται πριν την ερωτική συνεύρεση. Δεν χρειάζεται να το αφαιρείται κατά την ούρηση ή τις κενώσεις. Το εμμηνορροϊκό κυπελλάκι Lybera ΔΕΝ αποτελεί μέθοδο αντισύλληψης και δεν προστατεύει από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες. Δε συνιστάται η χρήση της κατά τους 6 πρώτους μήνες μετά από φυσιολογικό τοκετό, μετά από χειρουργική επέμβαση στον κόλπο, όταν υπάρχουν φλεγμονές ή μετά από μία κολποσκόπηση.

Lybera, το ΜΥΣΤΙΚΟ της μοντέρνας γυναίκας

 

lybera_odigies xrisis

lybera...όσο ποτέ άλλοτε

Κανένας συμβιβασμός κατά την διάρκεια του κύκλου.

bottom of page